Turkije 2: cultuur en natuur

 

 

 

                             

 

 

 

 

 

 

In het eerste deel verzorgden we een eerste kennismaking met Turkije. We lieten zien dat er niet één Turkse cultuur is, maar dat er in de loop van eeuwen een mozaïek van culturele invloeden uit alle windstreken is ontstaan. Daar borduren we hier op voort.

      

 

 

 

 

 

 

         

 

 

We beginnen bij Edirne aan de grens met Bulgarije. Edirne was vóór Constantinopel de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Vervolgens bezoeken we Sagalassos, een van de meest recente en best bewaarde Hellenistische opgravingen in het binnenland van Anatolië.

 

 

Hoogtepunt van de reis is ongetwijfeld het sprookjesachtige tufsteengebied van Cappadocië met zijn in de rotsen uitgehouwde kerken. In het oosten beklimmen we de berg Nemrut, symbool van het Kommagene Rijk dat zijn hoogtepunt kende in de eerste eeuw voor Christus. Op de top van deze berg bevindt zich een bijzonder bouwwerk. De berg ligt in het stroomgebied van de rivier de Euphraat dat de afgelopen decennia een ingrijpende gedaantewisseling heeft ondergaan die niet voorbijgegaan is aan de mensen die er wonen.